دوشنبه ۲۹ مرداد ۰۳ | ۰۹:۵۳ ۱۸ بازديد
بگ فیلتر چیست؟
به نقل کارشناسان ما در حوزه بگ فیلتر، در پاسخ به این سوال که بگ فیلتر یا غبارگیر صنعتی چیست؟ باید بگوییم که این محصول نوعی محفظه کیسهای خشک و دارای چند فیلتر جذبکننده گردوغبار است. متریالی که در ساخت این فیلترها مورد استفاده قرار میگیرد، بسته به نوع ذرات و حوزه مصرفی؛ از نوع پلی استر، کتان، شیشه یا پلاستیک مقاوم دربرابر حرارت خواهد بود.حال به نظر شما عملکرد فیلتر کیسهای چیست و سازوکار اصلی آن چگونه است؟ براساس مستندات منابع رسمی، نحوه عملکرد این قطعه بدین صورت است که گردوغبار معلق را به خود جذب کرده و هوای تازه و تصفیه شده را به محیط بیرون هدایت میکند. سپس ذرات باقی مانده در محفظه، اگر بسیار ریز و در حد میکرون باشند، توسط فیلتر جذب شده و در صورتیکه ابعاد نسبتا درشتی داشته باشند، به بیرون از محفظه رانده خواهند شد.بگ فیلتر چگونه کار می کند؟
بگ فیلترها (Bag filters) یک نوع فیلتر صنعتی هستند که برای جداسازی ذرات معلق و غبار از جریان هوا یا گاز استفاده میشوند. این فیلترها عمدتاً از یک توده پارچهای یا فیلتر بافته شده تشکیل شدهاند که شکل مناسبی برای جمعآوری ذرات است. روند کار بگ فیلترها به شکل زیر است:- جذب و نگهداری ذرات: جریان هوا یا گاز آلوده وارد بگ فیلتر میشود. درون بگ فیلتر، ذرات معلق و غبار به سطح پارچه یا فیلتر متصل میشوند و به آنچه به عنوان “بگ” شناخته میشود، چسبیده و نگهداری میشوند. این بگها معمولاً به شکل لولههای بلند و باریک درون فیلتر قرار دارند.
- تصفیه هوا: پس از جذب ذرات، هوای تمیز از طریق پارچه یا فیلتر خروجی مییابد. این فرآیند باعث کاهش آلودگی هوا و بهبود کیفیت آن میشود.
- تخلیه ذرات: در مرحله بعد، برای تخلیه ذرات جمعآوری شده در بگ فیلتر، معمولاً از روشهایی مانند لرزاندن بگ فیلتر، شستشوی آبی یا هوای متخلخل استفاده میشود. این روشها باعث جدا شدن ذرات از سطح پارچه یا فیلتر میشوند و امکان استفاده مجدد بگ فیلتر را فراهم میکنند.
- نگهداری و تعویض: به مرور زمان، ذرات جمعآوری شده در بگ فیلتر انباشت میشود و ممکن است باعث اشباع و کاهش عملکرد فیلتر شود. در این صورت، بگ فیلتر باید تعویض یا شسته شود تا بهرهوری فیلتراسیون حفظ شود.
- بگ فیلترها به دلیل ساختار و طراحی خاص خود، قادر به جداسازی ذرات با اندازههای مختلف هستند و برای بسیاری از صنایع و فرآیندهای صنعتی مانند تولید آرد، سیمان، پتروشیمی، صنایع فولاد و غیره استفاده میشوند.
اجزا و قطعات تشکیل دهنده بگ فیلتر
بگ فیلتر شامل محفظه ی مکعب مستطیل یا استوانه ای به همراه قیف و پایه های فلزی و سقف که از جنس ورق آهن ST37 می باشند. بگ فیلتر از اجزایی تشکیل شده است که با همکاری یک دیگر هوای آلوده و حاوی گرد و غبار را به داخل کشیده و پس از تصفیه به بیرون برمیگرداند. تصفیه هوا توسط کیسههای بگ فیلتر انجام میشود. در ادامه هر یک از بخشهای بگ فیلتر به صورت جداگانه شرح داده شده است.سبدهای فلزی : جهت نگه داشتن کیسه ها و آویزان نگه داشتن پارچه ها درون محفظه. بهتر است این سبدها از مفتول مسوار ساخته شوند.کیسه های بگ فیلتر : برای تصفیه ی هوا و جداسازی غبار که می تواند بسته به شرایط کارمانند دمای کارکرد، میزان رطوبت و بخار و اندازه ی ذرات از جنس پلی پروپیلن (poly propylene)، پلی استر (poly estere)، پن (poly acrylo nitrile) ، فایبر گلاس (glass fiber) و … باشد. برای مثال درساخت بگ فیلتر کوره های آهک و سیمان، می بایست از پارچه های مقاوم در برابر حرارت استفاده نمود.قیف ونتوری : جهت افزایش تاثیر جت پالس و جلوگیری از بازگشت هوای عطسه شده درون کیسه ها به فضای بالایی کیسه ها. در واقع وجود شیپوری ها راندمان جت پالس (Jet pulse) را افزایش داده و باعث پاک شدن بهتر فیلتر ها می شوند.شیر برقی : برای باز و بسته شدن خودکار و دمیدن پالس هوای فشرده درون کیسه ها و پاکسازی پارچه هاتابلو برق PLC : جهت برنامه ریزی و زمان دهی باز و بسته شدن شیر برقی ها. این سیستم به اتوماسیون دستگاه و برنامه ریزی متناسب با مقدار غبار ورودی به دستگاه کمک می نماید.شیر دوار ایر لاک (Rotary valve) : برای خارج کردن غبار از قیف و بدون ورود هوای بیرونی به داخل قیف. در صورت عدم استفاده از شیر دوار تخلیه ی قیف دشوار و خارج از کنترل خواهد بود. چرا که اپراتور با ریزش ناگهانی مواد درون قیف و یا عدم ریزش مواد به پایین (به علت مکش قوی مکنده ی سانتریفیوژ) مواجه خواهد بود.فن مکنده سانتریفیوژ : جهت جمعآوری و هدایت هوای آلوده و ذرات معلق هوا و غبار به درون محفظهانواع بگ فیلتر و نحوه کار آنها
بگ فیلتر، یکی از پرطرفدارترین انواع سیستمهای غبارگیر صنعتی است که در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار میگیرد. این سیستمها، با استفاده از فیلترهای کیسهای، به طور موثری گردوغبار و ذرات معلق در هوا را جمعآوری و جداسازی میکنند.بگ فیلترها به دلیل عملکرد قابل اعتماد و کارایی بالا، در صنایع مختلفی نظیر کارخانجات سیمان، فولاد، ریختهگری، غذایی و دارویی استفاده میشوند. هر کدام از انواع بگ فیلتر، ویژگیها و مزایای خاص خود را دارند و بر اساس نیازهای صنعتی و محیطی متفاوت، مورد استفاده قرار میگیرند. در ادامه انواع آن را بیشتر مورد بررسی قرار میدهیم.نحوه کار بگ فیلتر تکانشی یا لرزاننده:بگ فیلتر تکانشی یا لرزاننده یکی از انواع رایج بگ فیلترها است. در این نوع فیلتر، فیلترهای کیسهای با استفاده از یک مکانیزم لرزاننده یا تکاندهنده، به طور مکرر تکان داده میشوند تا گردوغبار از روی آنها جدا شود. این عملکرد تکانشی باعث جمعآوری گردوغبار در قسمت پایین غبارگیر کیسه ای و تمیز شدن فیلترها میشود. بگ فیلتر تکانشی به دلیل سادگی عملکرد و قابلیت تطبیق با شرایط مختلف صنعتی، در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار میگیرد.نحوه کار بگ فیلتر هوای معکوس:بگ فیلتر هوای معکوس یا ریورس ایر، نوعی بگ فیلتر است که با استفاده از جریان هوای معکوس، فیلترها را از گردوغبار پاک میکند. در این سیستم، هوای فشرده به صورت معکوس از سمت خروجی به سمت ورودی بگ فیلتر هدایت میشود. این جریان هوا باعث جدا شدن و ریزش گردوغبار از روی فیلترها میشود. سپس گردوغبار جمعآوری شده در قسمت پایین بگ فیلتر قرار میگیرد. بگ فیلتر هوای معکوس به دلیل قابلیت پاکسازی کامل و قابلیت انطباق با سیستمهای بزرگ، در صنایعی با غلظت بالای گردوغبار استفاده میشود.نحوه کار بگ فیلتر پالس جت:بگ فیلتر پالس جت یکی از پیشرفتهترین انواع بگ فیلترها است. در این سیستم، با استفاده از پالسهای هوای فشرده، گردوغبار از روی فیلترها جدا میشود. پالسهای هوا با فشار بالا و به صورت پالسی به داخل فیلترها ارسال میشوند. این جریان هوا باعث تکان دادن و ریزش گردوغبار از روی فیلترها میشود. سپس گردوغبار جمعآوریشده در قسمت پایین بگ فیلتر قرار میگیرد. بگ فیلتر پالس جت به دلیل قابلیت پاکسازی سریع، کارایی بالا و قابلیت استفاده در صنایع با غلظت متغیر گردوغبار، بسیار محبوب است.نحوه کار بگ فیلتر سونیک:بگ فیلتر سونیک یک نوع پیشرفته از بگ فیلترها است که با استفاده از امواج صوتی، گردوغبار را از روی فیلترها جدا میکند. در این سیستم، امواج صوتی با فرکانس بالا و شدت مناسب به فیلترها انتقال داده میشوند. این امواج صوتی باعث ایجاد ارتعاشات در فیلترها میشوند که منجر به جدا شدن گردوغبار از روی آنها میگردد.منبع:https://kmegroup.ir/- ۰ ۰
- ۰ نظر